Sortiment

Anders fiskar nästan all den fisk och kräftor vi säljer själv. Han är yrkesfiskare i Vättern. Han använder två båtar till sitt fiske. Den ena båten fiskar han fisk med och den ligger i Svedåns Hamn, 3 km från Nätebäcken. På sommaren fiskar vi kräftor. Då använder vi en specialbyggd båt för detta och den ligger i en hamn i norra Vättern.

Vi har en modern och godkänd fisk- och skaldjursanläggning där vi hanterar all vår fisk själva. Vi har filéanläggning så vi filéar fisken själva, då blir den helt benfri! Vi har kräftkokeri och skaldjurskokeri. Vi har även egen varm- och kallrök. Laxfiléerna kryddar vi själva och anpassar efter säsong.

Vi har alternativ! Vill du ha våra produkter utan laktos – gluten- eller ägg produkter så kan vi ordna det. Alla ska kunna handla hos oss – även du som har allergi eller speciella önskemål.

Vi väljer att samarbeta med lokala leverantörer av produkter till vår butik. De produkter vi säljer i butik är tillverkade i vår egen region. Rapsoljan kommer ifrån Tidaholm eller Göteborg. Kakor och kex är gjorda av KRAV-produkter och görs av ett litet företag i Falköping. Samt många andra goda alternativ. Listan kan göras lång. Titta gärna en gång extra i våra hyllor när du är här!

När det är lågsäsong har vi nästan allt vi brukar ha i vår fiskaffär; den pinfärska fisken, de varm och kallrökta fiskarna, såser, röror och tillbehör. Från 1 juni – 10 september kan man även beställa  pajer, plankor och andra färdiga bufféer att köpa med hem till gästerna.

Nu närmar sig sommarsäsongen med stormsteg. Från 1 juni – 15 september kommer vi att ha vårt beställningssortiment med allt ifrån paj till planka eller smörgåstårta. Allt som finns på listan här är beställningssortiment och man måste beställa 3 vardagar i förväg.

Stor paj 179:- för ca 4 personer. Liten paj 89:- för ca en person

Kräftpaj

Klassiskt pajskal fyllt med kräftstjärtar, dill, riven ost, grädde och ägg.

Västerbottenspaj

Klassiskt pajskal fyllt med grovriven västerbottensost, riven ost, grädde och ägg.

Laxpaj

Klassiskt pajskal fyllt med varmrökt laxfilé, bladspenat, riven ost, grädde och ägg.

Fetaost – och spenatpaj

Klassiskt pajskal fyllt med fetaost och bladspenat, riven ost, grädde och ägg.

Lax och skaldjurstårta stor 8-10 pers 799:- alt 4-5 personer 399:-

Vår lyxiga variant på den klassiska smörgåstårtan. Vi har riktig fyllning i alla lager, sparsamt med majonnäs och mycket skaldjur och kallrökt laxfilé. Första lagret har en fyllning av kräftor, handskalade räkor, dill, rödlök och citron. Andra lagret fyller vi  med en sikromsröra och det tredje lagret är en röra på kallrökt laxfilé, dill, ägg och creme fraiche. Runtomkring dekoreras tårtorna med kallrökt lax i fina skivor och överst är det rikligt med handskalade räkor, kallrökt lax, ägg, dill, oliver och vindruvor. En dröm för smörgåstårtsälskare.

Lilla Fiskplankan 159:- / person min 8 personer

En härlig planka att servera sina gäster. Här får du den varmrökta honungslaxen, varmrökt laxfilé med limesmak, dekorerat med minst 5 sorters exotiska frukter efter säsong. Limesås och sikromsås.

Stora Fiskplankan 189:- / person min 8 personer

En komplett måltid att servera sina gäster. Här får du den varmrökta honungslaxen, varmrökt laxfilé med limesmak, dekorerat med minst 5 sorters exotiska frukter efter säsong. Limesås och sikromsås. Du får en stor skål blandad sallad och väljer om du vill ha pastasallad eller potatissallad som tillbehör.

 

 

Från den 15 juni – 15 september kommer vi även att ha färdigmat att köpa med hem eller äta här. Det kommer att vara allt ifrån sallader och paj till laxtallrikar. Vi kommer inte att ha någon fast meny utan det kommer variera med säsongens råvaror och kökspersonalens kreativitet. Håll utkik på fb, där kommer vi att lansera det som lagas för dagen. Finns i begränsad mängd varje dag och går att förbeställa för snabb och smidig avhämtning. Mer info kommer senare.

Självklart kommer även våra populära helgkassar att komma tillbaka över sommaren. Att beställa i förväg och hämta fredagar eller lördagar.

Nu hoppas vi på en härlig sommar, många glada skratt och goa matminnen.