Sortiment

Anders fiskar nästan all den fisk och kräftor vi säljer själv. Han är yrkesfiskare i Vättern. Han använder två båtar till sitt fiske. Den ena båten fiskar han fisk med och den ligger i Svedåns Hamn, 3 km från Nätebäcken. På sommaren fiskar vi kräftor. Då använder vi en specialbyggd båt för detta och den ligger i en hamn i norra Vättern.

Vi har en modern och godkänd fisk- och skaldjursanläggning där vi hanterar all vår fisk själva. Vi har filéanläggning så vi filéar fisken själva, då blir den helt benfri! Vi har kräftkokeri och skaldjurskokeri. Vi har även egen varm- och kallrök. Laxfiléerna kryddar vi själva och anpassar efter säsong.

Vi har alternativ! Vill du ha våra produkter utan laktos – gluten- eller ägg produkter så kan vi ordna det. Alla ska kunna handla hos oss – även du som har allergi eller speciella önskemål.

Vi väljer att samarbeta med lokala leverantörer av produkter till vår butik. De produkter vi säljer i butik är tillverkade i vår egen region. Rapsoljan kommer ifrån Tidaholm eller Göteborg. Kakor och kex är gjorda av KRAV-produkter och görs av ett litet företag i Falköping. Samt många andra goda alternativ. Listan kan göras lång. Titta gärna en gång extra i våra hyllor när du är här!

När det är lågsäsong har vi nästan allt vi brukar ha i vår fiskaffär; den pinfärska fisken, de varm och kallrökta fiskarna, såser, röror och tillbehör.

Från den 30 maj – 1 september kommer vi att ha vårt beställningssortiment med allt ifrån paj till planka. Allt som finns på listan här är beställningssortiment och man måste beställa 3 vardagar i förväg.

Stor paj 179:- för ca 4 personer. Liten paj 89:- för ca en person. Finns i följande smaker:
Kräftpaj
Klassiskt pajskal fyllt med kräftstjärtar, dill, riven ost, grädde och ägg.
Västerbottenspaj
Klassiskt pajskal fyllt med grovriven västerbottensost, riven ost, grädde och ägg.
Laxpaj
Klassiskt pajskal fyllt med varmrökt laxfilé, bladspenat, riven ost, grädde och ägg.
Fetaost – och spenatpaj
Klassiskt pajskal fyllt med fetaost och bladspenat, riven ost, grädde och ägg.

Lilla Fiskplankan 179:- / person min 8 personer
En härlig planka att servera sina gäster. Här får du den varmrökta honungslaxen, varmrökt laxfilé med limesmak, dekorerat med minst 5 sorters exotiska frukter efter säsong. Limesås och sikromsås.
Stora Fiskplankan 229:- / person min 8 personer
En komplett måltid att servera sina gäster. Här får du den varmrökta honungslaxen, varmrökt laxfilé med limesmak, dekorerat med minst 5 sorters exotiska frukter efter säsong. Limesås och sikromsås. Du får en stor skål blandad sallad och väljer om du vill ha pastasallad eller potatissallad som tillbehör.

Från den 30 maj – 1 september kommer vi även att ha färdigmat att köpa med hem eller äta här på vår uteservering. Det kommer att vara allt ifrån sallader och paj till laxtallrikar. Vi kommer inte att ha någon fast meny utan det kommer variera med säsongens råvaror och kökspersonalens kreativitet. Håll utkik eller ring och fråga vad vi serverar, eller överraskas av dagens inspiration som finns här på plats. Finns i begränsad mängd varje dag och går att förbeställa på telefon 036-43410 för snabb och smidig avhämtning.
Självklart kommer även våra populära helgkassar och midsommarkasse att komma tillbaka. Att beställa i förväg och hämta fredagar eller lördagar.
Nu hoppas vi på en härlig sommar, många glada skratt och goa matminnen.