Sortiment

Anders fiskar nästan all den fisk och kräftor vi säljer själv. Han är yrkesfiskare i Vättern. Han använder två båtar till sitt fiske. Den ena båten fiskar han fisk med och den ligger i Svedåns Hamn, 3 km från Nätebäcken. På sommaren fiskar vi kräftor. Då använder vi en specialbyggd båt för detta och den ligger i en hamn i norra Vättern.

Vi har en modern och godkänd fisk- och skaldjursanläggning där vi hanterar all vår fisk själva. Vi har filéanläggning så vi filéar fisken själva, då blir den helt benfri! Vi har kräftkokeri och skaldjurskokeri. Vi har även egen varm- och kallrök. Laxfiléerna kryddar vi själva och anpassar efter säsong.

Vi har alternativ! Vill du ha våra produkter utan laktos – gluten- eller ägg produkter så kan vi ordna det. Alla ska kunna handla hos oss – även du som har allergi eller speciella önskemål.

Vi väljer att samarbeta med lokala leverantörer av produkter till vår butik. De produkter vi säljer i butik är tillverkade i vår egen region. Rapsoljan kommer ifrån Tidaholm eller Göteborg. Kakor och kex är gjorda av KRAV-produkter och görs av ett litet företag i Falköping. Samt många andra goda alternativ. Listan kan göras lång. Titta gärna en gång extra i våra hyllor när du är här!

När det är lågsäsong har vi nästan allt vi brukar ha i vår fiskaffär; den pinfärska fisken, de varm och kallrökta fiskarna, såser, röror och tillbehör. Från 1 juni – 10 september kan man även beställa  pajer, plankor och andra färdiga bufféer att köpa med hem till gästerna.

Beställningssortiment från 1 juni – 10 september 2017

Lilla fiskplankan 139:- / person

Varmrökt laxfilé med honungs och limesmak, limesås, sikromsås och exotiska frukter efter säsong.

Stora Fiskplankan 159:- / person

Varmrökt laxfilé med honungs och limesmak, varmrökt sik, limesås, sikromsås och exotiska frukter efter säsong. Blandad sallad samt ditt val av potatissallad eller pastasallad.

Carléns Lyxplanka 239:- / person

Varmrökt laxfilé med honungssmak, kallrökt laxfilé, gravad laxfilé och hel varmrökt sik,  limesås, sikromsås och exotiska frukter efter säsong.Blandad sallad samt ditt val av potatissallad eller pastasallad.

Lax- och skaldjurstårta

En lyxig smörgåstårta som vi både fyller och dekorerar med ägg, handskalade räkor, kallrökt lax, sikrom och rikligt med saftiga grönsaker.

4-5 personer 359:-

8-10 personer 679:-

Kräftpaj 179:- / 89:- / st

Klassiskt pajskal fyllt med goda kräftor, ägg, grädde, ost och dill

Skaldjurspaj 179:- / 89:- / st

Klassiskt pajskal fyllt med goda kräftor, handskalade räkor, ägg, grädde, ost och dill

Västerbottenspaj 179:- / 89:- / st

Klassiskt pajskal fyllt med rikligt med västerbottensost, ägg, grädde, ost.

Laxpaj 179:- / 89:- / st

Klassiskt pajskal fyllt med vår varmrökta lax, bladspenat, ägg, grädde, ost.

Fetaost- och spenatpaj 179:- / 89:- / st

Klassiskt pajskal fyllt med fetaost och bladspenat, ägg, grädde, ost

 

Beställning 5 vardagar i förväg och min 8 personer för plankorna. Smörgåstårta beställs stor eller liten, pajerna säljs som stor eller liten paj.

Hos oss ska du alltid kunna få det lilla extra – vi försöker alltid anpassa oss efter dina önskemål.

thash.de11Lkce.dpuf

_