Recept för rester av rökt lax

Det kan hända att det inte bara är vi själva som har rester kvar av rökt lax sedan påsk. Här kommer ett middagstips på vad du kan använda rester av rökt lax till för att göra en enkel vardagsmiddag.

För 4 personer:

Bakad potatis med dillgrädde

4 bakpotatis

4 msk rapsolja

ca 200 g rökt lax

300 g Philadelfiaost

0,5 dl vispgrädde

50 g dill

1 citron

salt, peppar

Sätt ugnen på 200 grader.

Skrubba bakpotatisen, skölj och dela på mitten. Lägg potatisen på ett smort bakplåtspapper med den delade sidan nedåt. Ringla över oljan, salta och peppra. Grädda i mitten av ugnen tills de är färdiga, det tar cirka 25 minuter beroende på potatissort.

Under tiden tärnar du laxen och hackar dillen. Blanda med philadelfiaosten och grädden, salt och peppar och dill. Pressa i lite citron och rör ihop och smaka av. Ställ kallt. Gör en stor blandad sallad efter smak och önskemål.

Lägg den färdiga potatisen på tallrikar, toppa med laxblandningen och servera med salladen.

Gott, enkelt och ett smart sätt att göra åt lite av resterna som finns i kylen efter en långhelg.