Älskade ägghalvor

Vet ni vad som äts mest på påskbuffén? Rätt svar är ägghalvor. Ägg är ett fantastiskt livsmedel med alla näringsämnen vi behöver utom vitamin C. Så frossa i ägg i påsk och gör dem i nya goda varianter eller de mer klassiska. Här kommer fyra tips på hur vi gör hos oss.

Koka äggen 7-8 minuter tills de är krämiga i mitten. Skölj, skala, dela och lägg på fat. För att få dem att inte halka kan man med fördel fördela lite hackad sallad i botten på fatet.

Ägghalva med räkor:

Fördela en klick majonäs på varje ägghalva och toppa med 3-4 handskalade räkor. Garnera med en kvist dill.

Ägghalva med kräftor:

Lägg en klick citronmajonäs på varje ägghalva och toppa med ett par skalade kräftor.

Ägghalva med sikrom:

Lägg en klick creme fraiche på ägghalvorna. Toppa med finhackad rödlök och en klick sikrom.

Ägghalva med laxröra:

Klicka vår härliga laxröra på en ägghalva.

Laxröra:

100 g rökt lax med honungsmarinad

1 dl majonäs

1/2 dl creme fraiche

salt, vitpeppar, några droppar citron

Rör ihop ingredienserna i en skål till en tjock röra. Toppa äggen med röran.