Stekt gös med ört- och skaldjurssmör

Här kommer årets recepttips på varmrätt till nyårsafton. Det är enkelt och smidigt att göra och går delvis att förbereda.

För 4 portioner:

ca 600 g gösfilé

1 tsk salt, vitpeppar

2 msk smör

100 g varmt smör

2 msk rapsolja

1 kruka persilja

1 kruka dill

100 g kräftstjärtar

1 lime – både rivet skal och saften av den.

Vispa smöret pösigt och blanda med rapsolja. Finhacka örterna och kräftorna, blanda ner i allt annat och smaka av med salt och peppar. Detta kan förberedas på förmiddagen och ställas kallt.

Gör en fräsch sallad och kokt mandelpotatis till rätten.

Det sista du gör är att steka fisken i smör, 3-4 minuter på varje sida och salta och peppra.

Lägg upp potatis, sallad och fisk på tallrikar. Toppa med ört och skaldjurssmöret och servera.