Ugnsbakad abborre med ansjovissås

Sältan från ansjovis passar bra till vit fisk. Här kommer ett enkelt ugnsrecept för abborrefilé.

4 portioner

600 g abborrefilé

10 ansjovisfiléer

salt, vitpeppar

2 msk smör

sås:

1 finstrimlad purjolök

2 msk smör

2 dl grädde

2 dl creme fraiche

2 msk kaviar

peppar

samt ett knippe gräslök till garnering

Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg i abborrefiléerna och lägg över ansjovisen. Sätt ugnen på 225 grader.

Gör såsen genom att fräsa purjolöken i smör i en kastrull tills den har fått färg. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp under omrörning. Krydda med peppar.

Häll såsen över abborren och ställ in i ugnen i ca 25 minuter.  Garnera med finskuren gräslök. Kan serveras så här, då är rätten ett utmärkt LCHF-recept. Vill du så kompletterar du med t ex en kokt mandelpotatis.

Lycka till i köket!