Sältan från ansjovis passar bra till vit fisk. Här kommer ett enkelt ugnsrecept för abborrefilé.
4 portioner
600 g abborrefilé
10 ansjovisfiléer
salt, vitpeppar
2 msk smör
sås:
1 finstrimlad purjolök
2 msk smör
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk kaviar
peppar
samt ett knippe gräslök till garnering
Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg i abborrefiléerna och lägg över ansjovisen. Sätt ugnen på 225 grader.
Gör såsen genom att fräsa purjolöken i smör i en kastrull tills den har fått färg. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka upp under omrörning. Krydda med peppar.
Häll såsen över abborren och ställ in i ugnen i ca 25 minuter. Garnera med finskuren gräslök. Kan serveras så här, då är rätten ett utmärkt LCHF-recept. Vill du så kompletterar du med t ex en kokt mandelpotatis.
Lycka till i köket!