När våren och sommaren kommer så använder vi nästan bara grillen för matlagning. Det har många fördelar, det osar inte inne, man man hjälpas åt, man får vara ute och man har trevligt under tiden.
Jag brukar försöka göra det mesta ute, idag får ni ett recept på en grillad färskpotatissallad. Receptet räcker till 4 personer
750 g kokt kall färskpotatis
1 rödlök
250 g körsbärstomater
2 dl goda oliver
150 g chevreost
2 msk rapsolja
½ dl färsk dragon
flingsalt och svartpeppar
2 ark ugnsfolie
Lägg ihop foliearken och vik upp kanterna något. Använd helst små färskpotatis, eller tärna den större potatisen grovt. Skala och skär löken i klyftor och dela osten i bitar. Pensla ut oljan på arket, lägg på potatis, lök, tomater, oliver, ost och kryddor, ringla över lite olja.
Vik ihop paketet och lägg på grillen i cirka 15 minuter.
Vi brukar ha detta till varmrökt lax och en stor sallad.