Vårgrön sås

För 4-5 personer så är detta en fantastiskt god sås till kallrökt eller varmrökt lax.
1 kruka citronmeliss
3-4 kvistar dragon
2½ msk dijonsenap
2 msk flytande honung
1 msk pressad lime
3 dl rapsolja med limesmak
1 msk kallt vatten
salt och peppar
Lägg allt utom olja och vatten i en matberedare, salta och peppra.
Börja mixa och häll i oljan i en tunn stråle, tillsätt lite kallt vatten och kör tills det blir en jämn sås.
Håller 3-4 dagar i kylskåp och är fanastiskt god till lax, jag tycker att den är bäst till vår limelax eller tillsammans med den naturella kallrökta laxen.
Ibland har jag gjort små tapas med kallrökt lax i tunna skivor på kavring och toppat med lite av denna goda såsen. Till det passar ett kallt torrt vin.

För 4-5 personer så är detta en fantastiskt god sås till kallrökt eller varmrökt lax.
1 kruka citronmeliss3-4 kvistar dragon2½ msk dijonsenap2 msk flytande honung1 msk pressad lime3 dl rapsolja med limesmak1 msk kallt vattensalt och peppar
Lägg allt utom olja och vatten i en matberedare, salta och peppra.Börja mixa och häll i oljan i en tunn stråle, tillsätt lite kallt vatten och kör tills det blir en jämn sås.
Håller 3-4 dagar i kylskåp och är fanastiskt god till lax, jag tycker att den är bäst till vår limelax eller tillsammans med den naturella kallrökta laxen.
Ibland har jag gjort små tapas med kallrökt lax i tunna skivor på kavring och toppat med lite av denna goda såsen. Till det passar ett kallt torrt vin.