Champagnesill

En av våra egna storfavoriter och som även har sålt väldigt bra. Den är fräsch och god och ganska enkel.

500 g sillråvara

1 dl ättika 12 %

2 dl strösocker

3 dl vatten

Koka upp lagen, rör tills allt har löst sig. Låt kallna. Lägg i sillen och låt stå i kylen minst 2, gärna 3 dagar i kylen.

Inläggningen:

3 dl creme fraiche 34%

1 dl majonnäs

Avrunna sillen enl receptet ovan.

2 finhackade schalottenlökar

1 hg löjrom

2 dl Champagne, tex Alexander Bonnet nr 7555

vitpeppar, salt

Vänd ihop alla ingredienser förutom den avrunna sillen. Smaka av. Vänd i sillen försiktigt och lägg upp i en fin burk. Låt stå kallt i minst 2 dygn. Sedan är den färdig att äta. Håller ca 7 dagar i kylskåp.