Champagnesill
En av våra egna storfavoriter och som även har sålt väldigt bra. Den är fräsch och god och ganska enkel.
500 g sillråvara
1 dl ättika 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
Koka upp lagen, rör tills allt har löst sig. Låt kallna. Lägg i sillen och låt stå i kylen minst 2, gärna 3 dagar i kylen.
Inläggningen:
3 dl creme fraiche 34%
1 dl majonnäs
Avrunna sillen enl receptet ovan.
2 finhackade schalottenlökar
1 hg löjrom
2 dl Champagne, tex Alexander Bonnet nr 7555
vitpeppar, salt
Vänd ihop alla ingredienser förutom den avrunna sillen. Smaka av. Vänd i sillen försiktigt och lägg upp i en fin burk. Låt stå kallt i minst 2 dygn. Sedan är den färdig att äta. Håller ca 7 dagar i kylskåp.