Kräftor, kräftor, kräftor…

Vi hoppas att kunna sälja nykokta kräftor alla dagar i veckan från slutet på juli, fram till mitten på september. Vi fiskar alla våra kräftor själva i Vättern så mycket beror ändå på väder, vind och naturens förutsättningar. Beställer du tre dagar i förväg på telefon 036-434 10 så kan vi ofta ordna det du vill ha. I övrigt gör vi så gott vi kan.

Vi sorterar kräftorna i tre storlekar:
Jumbo 7-11 st / kg
Mellan 18-22 st / kg
Mindre 23-28 st / kg

Vi har både nykokta, frysta och levande kräftor. De frysta säljs frysta och tar cirka 1,5 dygn att tina upp i kylskåp. De har då tre dagars hållbarhet i kylskåp. De nykokta kräftorna håller upp till 7 dagar i kylskåp. Ju närmare +2 grader du har i kylskåpet desto längre håller de.

Kräftorna kokar vi varsamt för hand i grytor med rikligt med färsk svensk krondill. Vi sorterar och packar dem för hand i våra tre olika storlekar. Alla kräftor är för avhämtning i vår butik i Nätebäcken. Beställda kräftor som inte har avhämtats en halvtimme före vi stänger sätter vi ut till försäljning. Uppge när du beställer om du vill hämta dina kräftor sent så håller vi gärna kvar dem tills stängning.

Levande kräftor kan vi spara om de beställs i förväg. Beställer du levande kräftor har du med egen hink eller låda att ta dem i. De hämtas den bokade dagen mellan kl 16-17,30 om det är vardag eller 13,30-14,30 om det är lördag eller söndag du har beställt till. Anledningen till detta är att kräftor är levande djur som ska behandlas med respekt och kokas omgående direkt när de är fiskade. Om de inte kokas på en gång är det synd om kräftorna. Alla kräftor lever och är i god kondition när de hämtas här hos oss. Det är sedan kundens ansvar att se till att de lever och mår bra under transporten samt koka dem omgående. Det är ingen reklamationsrätt på levande kräftor.

Hos oss har vi inte dagspriser utan använder oss av veckopriser. Varje måndag morgon är hemsidan uppdaterad med veckans priser.
Vi kan ta emot beställningar via telefon 036/434 10 eller mail till butiken@carlensfisk.se Har du frågor eller funderingar eller vill göra en beställning tveka inte att kontakta oss i butiken på 036-43410.

Nu hoppas vi på en härlig kräftsäsong med många roliga kräftskivor och minnesvärda stunder sommaren 2019.