Fräsch sommarsallad

Om det blir lite rester över av lax kan du passa på att använda den till en supergod Caesarsallad på vårt vis med lax. Det går att använda både varmrökt och kallrökt lax till detta.

För fyra personer:

400-600 g laxfilé

1 romansallad

1 avokado

1 salladslök

Krutonger:

4 skivor gott bröd

1 vitlöksklyfta

4 msk smör

salt

Ceasardressingen från Carléns Fisk

Hyvlad parmesanost

Gör så här:

Skär brödet i små bitar, lägg i stekpanna och fräs ihop med smör, vitlök och lite salt.

Bryt isär salladen, skölj och torka den. Bryt i mindre bitar och lägg på ett stort fat. Skölj och strimla salladslöken och avocadon. Lägg den över salladen. Dela laxen i mindre bitar, och lägg över salladen, toppa med krutongerna, dressingen och hyvlad parmesan. Så god lunch och ett enkelt sätt att använda resterna av laxen.