Kräftriket!

Visste du att det finns en förenings om heter Kräftriket. Den har som syfte att utveckla turismen kring Vättern och dess och lika näringsgrenar som finns. Det är en ekonomisk förening som kommer att driva ett leaderprojekt under två års tid. Fokus kommer vara näringslivsutveckling och att öka antalet entreprenörer runt sjön. Det är olika typer av företag, föreningar och privatpersoner som har ett intresse av regionens utveckling som är med. Kanske känner du någon som borde vara med, eller kanske du själv!?!

En gång om året ordnar de kräftivaler runt om sjön Vättern för att manifestera hur mycket kräftorna betyder för människorna som bor här och regionen. Årets kräftivaler går av stapeln den 13-14 augusti på fyra orter; Tidaholm, Vadstena, Motala och Ödeshög-Hästholmen.

Våra kräftor kan du avnjuta på kräftivalen i Tidaholm på bland annat Vincontoret och Stadshotellet, och de finns att köpa på ICA i Tidaholm.

Självklart är vi själva med i kräftriket! 

Du kan läsa mer om Kräftriket på deras hemsida

www.kraftriket.se