Kräftor – nyttigt och gott

Nu är det dags för kräftskivorna med alla traditionella tillbehör. Men visste du att kräftor är riktigt nyttigt att äta? Du kan faktiskt äta dem med gott samvete.

  • Kräftor är fullproppade med protein, precis som all annan fisk och skaldjur. Proteiner är viktiga för vår muskeluppbyggnad och totala hälsa. Även hud, hår och naglar är uppbyggda av proteiner.
  • Fattiga på fett. Kräftor innehåller väldigt lite fett och i princip inga kolhydrater alls. Det fettet som finns i kräftan är det nyttiga enkel – och fleromättade fettet. 100 gram kokta kräftor motsvarar ungefär ett äpple i energimängd och ger t ex 25% av dagsbehovet av vitamin B12.
  • Tänk på tillbehören. Gör goda, nyttiga och mättande tillbehör. Goda pajer, sallader och en god efterrätt för att få en komplett måltid.
  • Och drick något gott till kräftorna och ha trevligt. Traditionellt dricks öl och snaps. Men vi hoppar gärna över detta och dricker champagne eller vitt vin till kräftorna.  Varannan vatten är också en bra regel, då får du inte så ont i huvudet dagen efter:)