Grillad sallad med lax, bacon, avocado & hasselnötsdressing

Sallad är fantastisk sommarmat. Det går att variera i det oändliga och det går att göra matigt med olika grönsaker & fisk.

4 portioner:

2 romansallad

2 avocado

2 äpplen

100 g ädelost

500 g varmrökt lax med honung

1 dl rostade hasselnötter

2 msk rapsolja

1 msk äppelcidervinäger

1 msk flytande honung

svartpeppar

Skölj och dela salladen i fyra stora delar. Dela avocadon & ta ur kärnan. Dela varje avocado i 4 båtar. Kärna ur äpplet och skär i tunna skivor.  Smula ädelosten. Skär laxen i kuber.

Hacka nötterna grovt, blanda med olja, vinäger, honung och svartpeppar.

Grilla salladen snabbt med snittsidan nedåt. Grilla avocadon och äppelklyftorna lite hastigt. Salta och peppra.

Lägg upp allt på ett stort fat; sallad, avocado, äpple, smula över laxen och ädelosten och ringla över dressingen. Ät och njut av den ljummen.

Passar utmärkt en varm sommardag som lunch eller som små portioner på en buffé eller som förrätt.