Ugnsbakad röding med kantareller

Vad vi har längtat efter kantarellerna. Nu lyser de gula i skogen och här får ni ett gott, nyttigt och enkelt recept på hur dessa kan användas ihop med fisk.

För 4 personer:

600 g rödingfilé

200 g förvällda kantareller

200 g philadelfiaost

smör, salt och vitpeppar

en knippe färsk dill

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop hälften av kantarellerna med färskosten, salt och peppar.

Smörj en ugnssäker form, krydda filéerna med salt och peppar. Lägg dem i formen med skinnsidan nedåt. Fördela ut kantarellblandningen på filéerna. Sätt i mitten på ugnen i ca 15 minuter. Stek resten av kantarellerna i en klick smör, salta något och toppa med ett uns socker. Tag ut rödingen ur ugnen, strö över de stekta kantarellerna. Servera med kokt färskpotatis och våran klassiska sikromsås. Bättre kan det inte bli en sommarkväll.