Tankar kring kräftor

Många av er vill köpa kräftor just nu, härligt gott och traditionsbundet. Vissa dagar tar kräftorna slut här för efterfrågan är så stor. Det beror inte på att vi inte fiskar så mycket vi kan utan på att det är väldigt små fångster i år jämfört med föregående år. Detta gör att det bland annat är väldigt svårt att få tag på jumbokräftor just nu. Så skriv gärna upp er på vår kölista så hör vi av oss!

Fick en fråga på Facebook från en kund som var kritisk för att hon hade fått en hink med kräftor och i denna fanns det kräftor med rak stjärt. Hon hade fått uppfattning om att om en kräfta är ihoprullad eller rak i stjärten skulle avgöra om den var ätbar eller inte. Det har inget att göra med kvalité på något sätt. Det handlar bara om hur de hamnar i grytorna när man kokar dem. När man kokar hemma släpper man oftast i dem en och en, då rullar de alltid ihop sig.  När vi kokar så hälls de i stora korgar och sänks ner i kärlen och då blir en del raka och en del rullar ihop sig. Vet tyvärr inte var denna uppfattning kommer ifrån – kanske vet ni?

För att testa era kunskper om kräftor kan man gå in på kräftmytkrossaren och se och lära mer om kräftorna. Gå in på www.krafta.nu och klicka er runt.