Het buffélax

Lax är tacksam mat till många.. Här kommer ett recept till 6-8 personer som varmrätt eller dubbelt så många på en buffé om det serveras fler alternativ.

1 sida laxfilé ca 1,5 kg

2 msk rapsolja

2 msk salt

4 msk bbqsås av en stark variant och chiliflakes

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Gnid in fisken med lite olja, salta och gnid in med bbqsås och stö över chilieflakes efter önskemål. Sätt in i ugnen och ugnsstek tills temperaturen är ca55 grader. ca 20 minuter.

Laxen serveras med fördel med denna heta och enkla sås:

500 g turkisk yoghurt

1/2 – 1 dl sweet chiliesås ( efter eget önskemål)

1/2 dl mangochutney

1 knippe hackad dill

Rör ihop alla ingredienser och ställ kallt. Kan förberedas dagen innan.