För 4 personer.
500 g varmrökt laxfilé
300 g färskpotatis
1 knippe späda morötter
1 knippe grön sparris
1 knippe rädisor
1 knippe salladslök
150 g blandad sallad
Sås:
1/2 vitlöksklyfta
2 msk citronjuice
2 tsk honung
2 msk vit balsamvinäger
1/2 dl olivolja
Pressa vitlöken och blanda ihop ingredienserna till dressingen. Ställ kallt
Skrubba potatisen och koka den nästan färdig i lättsaltat vatten. Låt kallna. Skala och koka morötterna och sparrisen lätt. Skölj och kallna.
Fram till hit kan du förbereda dagen innan.
Tärna potatisen i stora bitar, likaså morötterna och sparrisen. Dela rädisor och salladslök. Skölj salladen och hacka den. Lägg upp allt på ett stort fat. Dela laxen i bitar och strö överst på fatet. Häll över dressingen precis innan serveringen. Ät och njut en varm sommardag. Passar även utmärkt som picknick.