Krämigt gott pålägg till mackan

Att göra en macka lite matigare och med mer protein gör att mackan kan användas till mer är frukost. Kanske som en snabblunch, brunch eller utflykten. Framför allt så kan man använda de rester man eventuellt får över av laxen.

Detta är ett enkelt, lättlagat och nyttigt recept

Rillette på varmrökt lax för 4 stora mackor

300 g varmrökt laxfilé, valfri smak

rivet skal av en citron, lite av den pressade saften.

1/2 finhackad rödlök

2 msk gräslök

lite nymalen svartpeppar

50 g ekologiskt smör

1 dl turkisk yoghurt

Mosa laxen med en gaffel, tillsätt övriga ingredienser. För ihop så det blandas väl. Smaka av med svartpeppar.

Klart! Håller ca 5 dagar i kylskåp.

Använd denna röra till en god macka. Då brukar vi ta ett mörkt gott bröd eller ett tunnbröd, lägg på sallad och de grönsaker du önskar, ett skivat kokt ägg och toppa med laxrilletten. Smidigt och gott. Gör ett snyggt paket och servera kallt.