Lax för många…

Lax är fantastiskt gott att bjuda på när man har många på besök. Det blir bra varje gång…

För ca 8 personer brukar vi göra denna enkla rätt.

1 sida laxfilé ca 1,5 kg

1 burk Philadelphia Cream cheese

2 lime

färsk dill

400 g småtomater

salt och peppar

1 kg mandelpotatis

rapsolja

150 g bladspenat

1 knippe salladslök

Sätt ugnen på 200 grader. Tag en långpanna och klä den i folie, lägg på laxen. Skär två snitt i laxen längs med nästan hela sidan. Men inte ända ut i ändarna. Rör ihop creme cheesen med hackad dill, en pressad lime, salt och peppar. Fördela cremen längs med snitten. Försöka trycka ihop filén något. Pressa över saften från den andra limen, salta och peppra. Lägg över sköljda körsbärstomater.

Dela potatisen i grova bitar, lägg i en annan ugnsfast form. Salta och ringla över rapsoljan.

Tillaga lax och potatis i ugnen, 200 grader i ca 25 minuter. 175 grader om du använder varmluftsugn.

Strimla salladslöken och skölj spenaten. Blanda den varma potatisen med salladslök och spenat och lägg upp på i en form, tag lite rapsolja och flingsalt över. Servera laxen från plåten tillsammans med potatissalladen. Ät och njut!