Enkel och lyxig Gös

Gös är en otroligt användbar fisk. Här kommer ett klassiskt enkelt recept som passar utmärkt på vårvintern.

700 g gösfilé

salt, smör

2 tomater

1 scharlottenlök

4 msk Stockuts rapsolja med citron

dillknippe

pepparrot

Sätt ugnen på 150 grader. Krydda fisken med salt, peppar och lägg den på bakplåtspapper. Lägg smörklickar på fisken, sätt i ugnen ca 20 minuter. Innertemp kan vara ca 50 grader.

Dela och hacka upp tomaterna och löken. Gör en blandning med citronoljan. Smaka av med salt och peppar.

Riv pepparroten fint. Gör fina små kvistar av dillen.

Tag ut fisken, lägg upp på tallrik, toppa med tomat och lökröran, lite riven pepparrot och dillkvistar. Några varv med saltkvarnen över smakar fint.

Till detta smakar det gott med en kokt pressad potatis.

Lycka till i köket!