Gratinerad Hummer

Hummer är fantastiskt gott. Det går att äta som den är när den är kokt och färdig, eller så kan man göra en gratinerad hummer. Här kommer ett enkelt recept som vi brukar använda oss av. Testa gärna!

För 4 personer som förrätt eller del av en buffé

2 lätt kokta hummrar

75 g smör

1 vitlöksklyfta

3 msk Panko från Sverigeskafferiet

Salt och peppar

1 tsk hackad dill

Sätt ugnen på 225°. Dela humrarna, ta ur köttet. Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Mixa smöret med övriga ingredienser. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 6-8 minuter.

Passar utmärkt att servera som de är, på en salladsbädd eller med ett gott bröd. En del vill ha aioli till och det passar ju utmärkt eftersom det är vitlök i den gratinerade hummern.

Är det lyxig fest så är detta ett utmärkt tillfälle att dricka en kall, torr god champagne. Drick hellre en god champagne till förrätten och drick något enklare alternativ till 12-slaget. Det går naturligtvis bra med alkoholfria alternativ.