Fiskgryta i påse

Detta är en favorit i vår familj, en rolig rätt barnen kan vara med och göra i köket. Lite arbete och lyckat resultat varje gång. Har man inte exakt detta hemma eller tycker om någon annan grönsak eller fisk är det bara att byta ut.

För 4 personer:

300 g lax- eller rödingfilé i bitar

300 g gös- eller abborrefilé i bitar

Skålar med blandade hackade grönsaker jag brukar ha:

1 gul paprika i stora bitar

1 zucchini i bitar

1 ask hela körsbärstomater

2 – 3 skivade scharlottenlökar

2 kvistar timjan

1 knippe färsk dill

50 g smör

salt och pepparkvarn i högsta hugg

2 dl Renée Voltaire Lantbuljong

1 stor stekpåse eller 4 små stekpåsar till ugnen.

Vi brukar göra varsitt paket. Alternativt så gör man en stor påse som sedan delas upp. Så barnen är med och hackar alla grönsaker i skålar, fisken likaså.  Plocka ihop alla ingredienser i påsarna, toppa med en klick smör, några drag på salt och pepparkvarnen och några kvistar örter. Slå sedan på lite buljong.

Väljer man att göra små ska paketen vara i ugnen ca 15 minuter i 175 grader, gör du en stor kan du ha 25-30 minuter som riktvärde i samma temperatur.

Vi brukar servera det som det är med lite nybakat bröd och aioli.

Smaklig måltid!