Detta är en favorit i vår familj, en rolig rätt barnen kan vara med och göra i köket. Lite arbete och lyckat resultat varje gång. Har man inte exakt detta hemma eller tycker om någon annan grönsak eller fisk är det bara att byta ut.
För 4 personer:
300 g lax- eller rödingfilé i bitar
300 g gös- eller abborrefilé i bitar
Skålar med blandade hackade grönsaker jag brukar ha:
1 gul paprika i stora bitar
1 zucchini i bitar
1 ask hela körsbärstomater
2 – 3 skivade scharlottenlökar
2 kvistar timjan
1 knippe färsk dill
50 g smör
salt och pepparkvarn i högsta hugg
2 dl Renée Voltaire Lantbuljong
1 stor stekpåse eller 4 små stekpåsar till ugnen.
Vi brukar göra varsitt paket. Alternativt så gör man en stor påse som sedan delas upp. Så barnen är med och hackar alla grönsaker i skålar, fisken likaså. Plocka ihop alla ingredienser i påsarna, toppa med en klick smör, några drag på salt och pepparkvarnen och några kvistar örter. Slå sedan på lite buljong.
Väljer man att göra små ska paketen vara i ugnen ca 15 minuter i 175 grader, gör du en stor kan du ha 25-30 minuter som riktvärde i samma temperatur.
Vi brukar servera det som det är med lite nybakat bröd och aioli.
Smaklig måltid!