Laxspett till grillen

Läckra, enkla och goda laxspett passar bra på grillen i sommar. Här har jag använt mig av lite japans inspiration. Receptet är för 4 personer.

800 g laxfilé

1/2 dl fisksås

1 msk riven ingefära

1/2 röd chilie

2 röda paprikor

Sås:

2 dl turkisk yoghurt

1 msk wasabi

1 lime salt, svartpeppar

1 uns honung

4 grillspett

Skär laxen i kuber ca 2 x 2 cm. Blanda en marinad av fisksås, ingefära och finhackad chilie. 15-20 minuter räcker. Dela paprikan i stora bitar.

Gör såsen genom att blanda ihop ingredienserna och ställ kallt en stund.

Trä upp lax och paprika på spetten och lägg på grillen max 10 minuter. Är vädret inte det bästa kan du lägga dem på en plåt i ugnen 225 grader ca 10 minuter.

Goda att äta direkt med en god sallad och lite kokt ris och den svalkande såsen. Alternativt kan du ta med dem på picknick och äta dem kalla dagen efter till t ex en pastasallad.