Lax med apelsin & rotfruktssallad

Jag läser många recept, tidningar och bloggar. Detta receptet fick jag inspiration till när jag läste senaste Elle Mat & Vin

För 4 personer

600 g öring- eller rödingfilé

4 tsk flytande ekologisk honung

6 msk pumpa och sesamfrö ( eller liknande)

flingsalt, vitpeppar

Apelsinsallad:

2-3 apelsiner, skalade och klyftade med kniv.

1 msk Stockuts rapsolja

1 msk Stockuts hallonvinäger

flingsalt

1 ask rucolasallad

500 g färdigkokta rödbetor ( Finns i välsorterade grönsaksdiskar i vacumpack)

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och torka av laxen. Jag gjorde hela sidan i en bit, eller gör portionsbitar. Lägg den i en ugnsfast form. Pensla över honungen, krydda med vitpeppar och salt. Strö över och tryck fast fröblandningen. Tillaga långt ner i ugnen så att inte fröna blir brända. Cirka 15 minuter.

Skär apelsinen i bitar och lägg i en skål. Spara saften som blir över. Rör ihop det med rapsolja och vinägern, salta. Vänd i de andra grönsakerna. Lägg upp salladen på tallrikar. Toppa med den ugnsbakade laxen.

Vi vuxna tyckte det var en bra rätt som den var. Barnen ville ha kokt potatis till och lite limesås. Det går att variera efter tycke och smak…

Smaklig måltid!

Jag glömde ta egen bild, så den här är lånad från Elle Mat & vin nr 1 1014