Vad är bättre än mustiga grytor och soppor mitt i den kalla snöiga vintern. Detta är ett basrecept som går att variera mycket.
4 personer
200 g svamp
rapsolja
2 vitlöksklyftor
150 g tunt skivad chorizokorv
2 förpackningar coctailtomater
5 dl grönsaksbuljong
1´1/2 dl vitt vin
600 g potatis, skalad och skivad
salt och peppar
400 g gösfilé
Skär och bryn svampen i olja i en stor gryta. Lägg i de finhackade lökarna, svamp och korv i grytan och låt det fräsa runt lite. Tillsätt tomater, vin och buljong. Lägg i potatisen, smaksätt med salt och peppar. Låt koka försiktigt tills potatisen är mjuk. Skär gösen i bitar och lägg i grytan. Småsjud i ca 5 minuter eller tills fisken är klar. Smaka ev av med salt och peppar.
Servera! Gärna med ett vitt gott bröd.