Allt-i-ett-gryta

Vad är bättre än mustiga grytor och soppor mitt i den kalla snöiga vintern. Detta är ett basrecept som går att variera mycket.

4 personer

200 g svamp

rapsolja

2 vitlöksklyftor

150 g tunt skivad chorizokorv

2 förpackningar coctailtomater

5 dl grönsaksbuljong

1´1/2 dl vitt vin

600 g potatis, skalad och skivad

salt och peppar

400 g gösfilé

Skär och bryn svampen i olja i en stor gryta. Lägg i de finhackade lökarna, svamp och korv i grytan och låt det fräsa runt lite. Tillsätt tomater, vin och buljong. Lägg i potatisen, smaksätt med salt och peppar. Låt koka försiktigt tills potatisen är mjuk. Skär gösen i bitar och lägg i grytan. Småsjud i ca 5 minuter eller tills fisken är klar. Smaka ev av med salt och peppar.

Servera! Gärna med ett vitt gott bröd.