Potatissallad med sparris

Potatissallader är både älskade och hatade, de går att köpa färdigt eller laga själv. Här kommer en sommarvariant som jag har testat hemma och som smakade fantastiskt till varmrökt sik.

För 4 portioner:

700 g kokt färskpotatis

2 färska salladslökar

250 g grön sparris

3 dl gräddfil

rivet skal av 1/2 citron

2 tsk hackad dill

ett uns salt och nymalen svartpeppar

Skär potatisen i bitar, skiva löken tunt. Bryt av nedersta delen på sparrisen, koka i lättsaltat vatten i max 3 minuter. Kyl ner sparrisen snabbt i kallt vatten, dela i bitar. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Varva potatis, lök, sparris på ett stort fat tillsammans med såsen.

Vi toppade med den rökta rensade siken och dillvippor. Smart smidigt och gott till en sommarlunch. Går att ta med på pick-nick om man ser till att hålla det kallt.

Smaklig måltid