Ett snabbt litet grilltips

Som ni säkert har märkt så tycker vi att grillen är det utlimata sättet att laga mat på under sommaren. Det har många fördelar; man får vara ute, det osar inte inne, lukten ute är så härligt rökig och det är oftare lättare att få lite hjälp med maten vid grillen.

Det finns två bra sätt att grilla på. Antingen så har man en gasolgrill eller en vanligt kolgrill. Det är många fördelar med gasolgrillen; det går fort, den är alltid framme och det blir ett bra resultat. Det som är den stora fördelen med en vanlig grill är att man får den karaktäristiska smaken av grillat. Ett par tips till alla er andra grillfantaster är att alltid marinera det som ska grillas – mellan 1-5 timmar räcker. Vill man använda kolgrill får man det absolut bästa resultatet om man blandar hälften kol och hälften briketter och lite tändvätska som får dra in minst 15 minuter. Då får man kolens snabba uppvärmning och briketternas fina glöd på slutet – och inte minst den goda smaken. Glöm inte att det även går att laga efterrätterna på grillens eftervärme. Mer tips på detta kommer imorgon!

Trevlig grillsommar // Maria