Fröknäcke med kallrökt lax

En favorit hos oss har blivit att bjuda på något gott kex eller knäckebröd med fisk eller skaldjur på istället för att laga en hel förrätt. Det kan bli en trevlig samlingspunkt i köket att göra tillsammans. Dessa fröknäcke går att variera med olika topping. Allt ifrån lax till räkor eller kräftor.

1 dl havregryn

1 dl solrosfrö

1 dl sesamfrön

1/2 dl pumpakärnor

1/2 dl krossade linfrö

1/2 dl kokosmjöl

1/2 dl bovetemjöl

1/2 tsk flingsalt

1/2 dl rapsolja

2 dl kokande vatten

Blanda alla ingredienser, vattnet sist. Tryck ut på en bakplåtsklädd plåt. Lägg gärna ett bakplåtspapper över så blir du inte så kletig på fingrarna. Strö på flingsalt och grädda i 150 grader i ugnen cirka 1 timme. Skär i bitar när de är ljumna, spara i burk. Se till att de är riktigt knapriga innan du tar ut dem. Dessa är både gluten och laktosfria.

Vi toppar gärna med cremefraiche smaksatt med dill och lite kallrökt lax. Eller så kan du använda grönsaker och vår kräftröra.

Smaklig måltid