Laxmackor för pick-nick korgen

Wraps är fantastisk mat att ta med på allt ifrån båtturen till skridskoturen. Den är lätt att göra matig, det går att göra den både nyttig och mättande och kan varieras i det oändliga. Här kommer en favorit som vi har i vår familj.

4 stycken:

4 fullkornstortillas

100 g bladspenat

150 g philadelfiaost

1 citron

1 knippe dill

30o gram kallrökt eller varmrökt laxfilé

100 g hackade sugar snap peas

Mixa hälften av bladspenaten, philadelfiaost, dill, salt och peppar. Eller hacka fint och blanda samman. Pressa i lite citron och rivet skal av citronen. Bred ut blandningen på bröden, fördela ut laxen. Lägg över grönsakerna och rulla ihop till en klämma, vira in dem i smörgåspapper och plasta in.

Gott och smidigt. Kan varieras i det oändliga. Lycka till i köket