Gös med bacon och vitvinssås

Ett recept som passar till nyårsafton är Gös med bacon och vitvinssås. Det går att förbereda och uppskattas av många att välja ett lättare alternativ efter all julmat. En lättlagad rätt som är klar på mindre än 45 minuter.

För 4 personer:

4 portionsbitar gösfilé

1 paket bacon

Vitvinsås:

1 hackad scharlottenlök

2 dl vitt vin

salt, peppar

1/2 tsk citrongräsbuljong från Renee Voltaire

4 dl grädde

smör

Mandelpotatis

Sugar snaps

Gör så här:

Borsta och skölj potatisen, koka i gryta. Skölj sugar snaps och förväll dessa lätt när de andra delarna börjar bli färdiga.

Stek gösen i stekpannan i lite smör, salta och peppra. Under tiden strimmlar du baconet i små bitar och knapersteker i en annan stekpanna.

Tag en ny kastrull till såsen. Smält smöret, fräs den hackade löken. strö över buljong, slå på vin och grädde, salta och peppra. Låt koka 5-10 minuter.

Lägg upp fint på tallrikar: En såsspegel på tallriken, toppa med några potatisar, kokta sugar snaps. Lägg sedan på en bit gös som du dekorerar med den knaperstekta baconet.

Ät och njut:)