Paj är ett vanligt tillbehör till kräftorna. Vi har experimenterat fram nya smaker som vi tycker passar bra till kräftorna
Till 4-5 personer
100 g smör
1 dl kesella
1 dl dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
2 msk vatten
Blanda ihop detta i en bunke till en deg. Ställ kallt en stund, tryck sedan ut i en smord pajform.
Fyllning:
2 salladslökar
200 g färsk spenat
rapsolja
1/2 dl hackad persilja
200 g getost
3 ägg
3 dl grädde
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader. Sätt in pajskalet i ugnen ca 15 minuter.
Skär salladslöken tunt, fräs i lite olja i pannan, tillsätt spenat, persilja och vänd det lite snabbt, salta och peppra.
Fördela spenatröran i pajformen.
Skiva eller smula getosten och lägg ovanpå. Vispa ihop ägg och grädde, häll försiktigt i pajskalet. Grädda i nedre delen på ugnen cirka 25-30 minuter.
Servera nygräddad eller värm upp till kräftorna.