Spenat och getostpaj

Paj är ett vanligt tillbehör till kräftorna. Vi har experimenterat fram nya smaker som vi tycker passar bra till kräftorna

Till 4-5 personer

100 g smör

1 dl kesella

1 dl dinkelmjöl

2 dl vetemjöl

2 msk vatten

Blanda ihop detta i en bunke till en deg. Ställ kallt en stund, tryck sedan ut i en smord pajform.

Fyllning:

2 salladslökar

200 g färsk spenat

rapsolja

1/2 dl hackad persilja

200 g getost

3 ägg

3 dl grädde

salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 220 grader. Sätt in pajskalet i ugnen ca 15 minuter.

Skär salladslöken tunt, fräs i lite olja i pannan, tillsätt spenat, persilja och vänd det lite snabbt, salta och peppra.

Fördela spenatröran i pajformen.

Skiva eller smula getosten och lägg ovanpå. Vispa ihop ägg och grädde, häll försiktigt i pajskalet.  Grädda i nedre delen på ugnen  cirka 25-30 minuter.

Servera nygräddad eller värm upp till kräftorna.